Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: març, 2009

LES NOSTRES FONTS

A la fotografia es poden veure quatre de les fonts que hi ha a Rubí. Algunes funcionant i d'altres no. De moment no tenim restriccions d'aigua com l'any passat i esperem que aquest estiu no haguem de passar pel mateix. Aprofitant els coneixements que m'ha proporcionat la carrera proposo la següent activitat didàctica: " Batejar les fonts de Rubí"

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: " EL CORAZÓN Y LA LUNA"

El proper dijous 2 d'abril a les 18.00 h es presentarà a la Biblioteca Maristes Rubí ( carrer Magallanes 65 ), el tercer llibre poètic titulat: EL CORAZÓN Y LA LUNA escrit pel professor i poeta Toni Jiménez. La presentació del llibre anirà a càrrec de Cristian Peralta. EL CORAZÓN Y LA LUNA es presentarà per primera vegada a Rubí abans que el poeta marxi, els propers dies, a Equador.

" PILONES MÉS VISIBLES"

Avui he vist que les pilones lluminoses tenen una nova senyalització de color groc al seu voltant perquè es puguin veure a distància sobretot quan no hi ha gaire llum tal com es va anunciar des del Consistori .

PARADES DE 1a I PARADES DE 2a

Fa alguns dies que s'han instal.lat les noves senyals indicadores de parada d'autobús, però a dia d'avui, no s'han col.locat les enganxines corresponents al número d'autobús que passa en tots els indicadors; fins aqui podia pensar que han calculat malament i falten adhesius, però, perquè a la parada de l'Ajuntament sí que estan els adhesius que corresponen? És que hi ha parades de primera i parades de bus de segona categoria ?

PROPOSTA VIÀRIA

Ara que en diversos indrets del municipi es replantejaran els aparcaments que hi ha i es dissenyarà una nova manera d'aparcar crec necessari fer esment a la circulació de vehicles en alguns carrers del centre. Per posar un exemple comentaré el cas de l'autocar de transport escolar que diàriament passa pel C. Cadmo invaïnt les dues direccions de la calçada i ocasionant molèsties a tort i a dret i, al mateix temps posant en perill a persones que circulen per l'acera o pel pas de vianants. Un altre punt classificat, des de la meva òptica, d'alt risc es dóna al carrer Doctor Robert a l'alçada de la botiga "El Pastisser" on les persones que circulen per la dreta han de vigilar si en aquell moment passa un autobús de línia i a la banda esquerra es troben estacionats vehicles. La pregunta que em faig és la següent: Cal que els autocars o autobusos passin diàriament per aquests carrers tan estrets? Potser, ara es podria pensar en dissenyar un nou traçat per aques

DECADÈNCIA VISUAL

Resulta desolador observar com el petit comerç va minvant a Rubí. Ara vivim una crisi econòmica que fa que els esdeveniments negatius s'uneixin circumstancialment per empitjorar la situació. A les fotografies es recullen imatges de pancartes d'algunes botigues on anuncien que tanquen per diversos motius; malauradament aquesta és només una petita mostra perquè passejant per l'illa de vianants es poden veure més pancartes a altres botigues. Desitjaria que s'impulsés el comerç des del Consistori per tal que Rubí adquirís vida pròpia i no sigui una ciutat dormitori de quasi 72.000 habitants (...) No sempre les mancances són per falta de mitjans ni d'ajudes, en el cas de la fotografia del cartell anunciant habitacions simplement sobren les paraules, l'ortografia i les ordenances...

SANT CUGAT: SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

El divendres va començar la 27a Setmana del Llibre en Català i per primera vegada l'ubicació és Sant Cugat del Vallès. La decisió d'instal.lar la fira a Sant Cugat ha creat una forta polèmica per part del Gremi de Llibreters de Barcelona que han optat per no anar, per haver marxat de la gran ciutat. Al matí hem anat a Sant Cugat per veure els llibres i ha resultat fantàstic tant per l'indret en el qual es trobava ubicada, el Monastir, com pel dia de sol que feia. Cal promocionar la cultura i la lectura, i si Barcelona no ha fet possible que fos a la seva ciutat i Sant Cugat ha sabut aprofitar l'ocasió, doncs endavant. Ja m'agradaria que algún any pogués ser a Rubí.

LA QUARANTENA HA ACABAT

Segons el diccionari de l'Enciclopèdia Catalana la definició de quarantena és: " Diferir l'acceptació d'una creença en una cosa fins a assegurar-se la seva certesa." El Rubí Notícies d'avui, 6 de març, a l'EDITORIAL publica: " Jordi Peiró retorna al primer pla de l'actualitat" ; d'aquí he deduït el titular. Com a ciutadana m'alegro enormement de la seva tornada perquè em consta que sempre ha treballat amb celeritat pel municipi i ha volgut posar el nom de Rubí on li correspon gestionant el necessari pel bon funcionament d'aquest. Jordi Peiró, primer Tinent d'Alcalde del Consistori ha de ser al seu lloc polític, sense allunyar-lo de les seves competències, per escoltar sempre la seva veu.

Judo: LUQUE CAP ALS 100 PUNTS

El proper dissabte 7 de març el jove judoka Miquel Luque de 14 anys participarà per primera vegada en una LINEA que es celebrarà a Les Llars Mundet de Barcelona per aconseguir punts pel cinturó negre. Aquesta competició és un OPEN on els contrincants no responen a la classificació per categories d'edat ja que participen judokes de diverses edats amb cinturó negre o marró. Luque, en la temporada 2008-2009 s'està iniciant en competicions d'alt nivell com la de la setmana passada en el Campionat de Catalunya de KYUS Sub-19 , també a les LLars Mundet, on no va aconseguir classificar-se. El passat dissabte Luque va ser el judoka més jove que va participar al campionat. Ell segueix entrenant cada setmana amb il.lusió amb els seus companys del Club Judo Badia entre els quals es troba Alicia Alonso la representant catalana més internacional. Actualment hi ha quatre rubinencs entrenant a Judo Badia.

COLUMNA DE FUM

Quan em llevo al matí una de les coses que faig només posar els peus a terra és obrir la finestra per respirar aire pur. Tan és la temperatura que faci al carrer, m'agrada respirar aire net; però aquest desig és un luxe que només em dura pocs minuts perquè depen dels veïns que tenen la xemeneia i que quan encenen el foc surt el fum i m'omplen tot el pis ...